فناوري MIMRISTOR در حافظه هاي رم را بيشتر بشناسيم

همانطور كه مي دانيم براي استفاده بهينه از يك سيستم ، دراختيار داشتن حافظه اصلي يا همان حافظه رم است . براي بسط اين موضوع آگاهي به موارد زير مناسب است .

رم چيست ؟

نگهداري داده هاي درحال پردازش را حافظه رم مي گويند . كلمه RAM به معناي حافظه با دسترسي تصادفي است ، به اين علت به آن تصادفي مي گويند كه ثبت اطلاعات در رم نظم و ترتيب خاصي ندارد و در زمان شروع اولين خانه خالي حافظه اطلاعات وارد شده در آن جاي مي گيرد .

تفاوت حافظه اصلي با حافظه جانبي

حافظه اصلي پردازش سيستم در آن ضروري است كه توسط سيستم ، مديريت مي شود و داده ها در آن موقت هستند چون بايد پردازش شوند ، ولي حافظه جانبي در پردازش سيستم نقشي ندارند توسط كاربر مديريت مي شوند و داده ها به صورت بلند مدت در آن ذخيره مي شوند .

انواع رم

از جنبه تكنولوژي ساخت ، رم به دو شكل حافظه رم دايناميك و حافظه رم استاتيك تقسيم مي شوند . حافظه رم استاتيك به عنوان كش در پردازنده ها به كار مي روند و از 4 يا 6 ترانزيستور براي نگهداري هر بيت استفاده مي كنند .

نسل اول حافظه رم دايناميك SDR ناميده مي شدند كه در هر كلاك پالس يك بيت انتقال مي يافت ، نسل دوم آنها كه با نام DDR معرفي شده اند در هر كلاك پالس مي توانند تا دو بيت را حفظ كنند كه درحال حاضر سري DDR 4 بسيار كارايي دارند . ميزان مصرف برق آنها بسيار كمتر شده و زمان تأخير كمتري را نسبت به نسل هاي قبلي مشاهده خواهيد كرد .

جايگزيني رم هاي DDR با يكديگر

جابجايي و جايگزيني رم هاي DDR به جاي يكديگر امكان پذير نيست چون هر رم با رم بعدي خود از چند جهت اختلاف دارد . براي مثال در DDR 3 شاهد 204 پين هستيم ولي در رم DDR 4 نوع دسكتاپي به 288 پين رسيده  ولي بيشترين تفاوت ظاهري درخصوص PC درمحل شكاف بين پين ها است . اين اختلاف  باعث مي گردد نتوانيد به درستي و با اطمينان آنها را نصب نماييد .

در اولين نگاه رم هاي DDR شبيه به يكديگر هستند ولي با كمي وقت متوجه تفاوت آنها مي شويد و نكته اي كه حتماً بايد به آن توجه كنيد . همخواني با مادربرد است كه موضوع بسيار مهمي است .

رم هاي DDR مخصوص لب تاپ

نوع خاصي از رم هاي DDR براي لب تاپ ها و كامپيوترهاي ALL – in – One ساخته شده اند و ازجهت اندازه كوچك تر هستند . از لحاظ ميزان ماژول فرقي ندارند و فقط ازلحاظ اندازه و سايز كوچك تر هستند .

مقدار حافظه رم

يك رم داراي يك ترانزيستور و يك خازن است . هر رم يك بيت را نگهداري مي كند با قراردادن 8 سلول مي شود يك بيت داده را ذخيره كرد . جمع و مقدار اين سلول ها است كه حافظه را تشكيل مي دهد .

فناوري Mimristor

تا اينجا نقش و اهميت  رم در كامپيوتر و لب تاپ را شناختيم ولي تمامي اين داده ها درصورتي كه در دستگاه سيو شده باشند با رفتن و قطع برق كامپيوتر يا لب تاپ پاك خواهند شد .

براي ررفع اين نقيصه در سال 1971 ميلادي بصورت ايده مطرح و در سال 2008 اجرائي گرديد . بدين صورت كه يك قطعه الكتريكي داراي 2 ترمينال كه در آن ارتباط كاربردي بين بار الكتريك و شارژ مغناطيسي برقرار مي كنند . از يك طرف اين قطعه جريان وارد شده و مقومت الكتريكي را افزايش مي دهد و از يك طرف ديگر خارج شده و مقاومت الكتريكي كاهش مي يابد .      

در زمانيكه اين جريان متوقف مي شود آخرين جزء مدار ، آخرين مقاومتي را كه داشته حفظ مي كند و به محض شروع جريان مقاومت مدار به ميزان آخرين زمان فعاليت مي رسد .

اين مقاومت بصورت خطي باقي مانده تا زمانيكه نمودار جريان برحسب زمان در يك محدوده خاصي باقي بماند . اين بدان معني است كه Memoristor براي استفاده از حافظه هاي نانوالكتريك و ساختارهاي نئومرفيك كامپيوتر استفاده شود . تعريف Memoristor  برپايه هاي متغيرهاي اصلي مدار يعني جريان و ولتاژ و رابطه آنها با زمان است.

نكته آخر و مهم

استفاده از حافظه رم هاي غيرفرار ممكن است در مصارف كوچك تر زياد قابل اهميت نباشد ولي در بخش هايي مانند سيستم هاي سرور ، ابر كامپيوترها ، ايستگاه هاي كاري و مانيتورينگ ، تاحدّي زياد جنبه حياتي دارد . درضمن حفظ اطلاعات از پاك شدن هاي ناگهاني و ناخواسته سرعت بيشتري در ارائه كارها خواهد داشت .   

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.